MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání příspěvek do obecního zpravodaje

Bylo nalezeno 15 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 1 až 10

Musí obec vytisknout každý článek zastupitele ve zpravodaji? Lze počet článků omezit? Zastupitel do zpravodaje obce, který vychází jedenkrát za měsíc zasílá příspěvky, ve kterých kritizuje a napadá zaměstnance úřadu a další zastupitele. Je nutné každý příspěvek otisknout? Je nějaké omezení, např. maximálně 3 články po sobě jdoucí apod.?

Můžeme v obecním zpravodaji zveřejňovat fotografie z veřejných akcí (masopust, adventní slavnosti apod.)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Při komunálních volbách jsme vždy umožnili každé volební straně zveřejnit v obecním zpravodaji bezplatně jejich příspěvek (volební program, medailonky kandidátů apod). Rozsah byl vždy pro všechny strany stejný. Je v souvislosti s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2024/900 o transparentnosti a cílení politické reklamy pro letošní volby nějaká změna, omezení?

Je možné za úplatu zveřejnit v obecním zpravodaji všechny kandidátní listiny všech aktuálních kandidátních uskupení?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Je i nadále (dle GDPR) možné vyvěšovat zápisy ze zasedání zastupitelstva obce na internetové stránky, kde se mimo jiné píší jména občanů a jejich dotazy? Je možné k ukončení volebního období v obecním zpravodaji zveřejnit informaci, jakou účast měli jednotliví zastupitelé na zasedáních zastupitelstva obce včetně informace, kdy který zastupitel rezignoval?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V poradně jsem našel informaci, že v souvislosti účinnosti zákona č. 234/2025 Sb., o volebních kampaních a o transparentnosti a cílení politické reklamy od 1. ledna 2026, nelze k volební kampani bezúplatně využívat lidské, finanční, materiální ani nemateriální zdroje státu, jiné osoby veřejného práva nebo jí ovládané právnické osoby, a tudíž není doporučeno poskytnout kandidujícím stranám bezplatně prostor v obecním zpravodaji. Vztahuje se toto omezení i na sdružení nezávislých kandidátů nebo pouze na strany a hnutí?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Zastupitelstvo obce má v úmyslu starostovi schválit poskytnutí některého z příspěvků dle § 80 zákona o obcích. Je možné schválit poskytnutí příspěvku, aniž by byla stanovena jeho výše? Důvod je ten, že se může např. změnit cena stravenky a dopředu se přesně neví, kolik bude co přesně stát (např. ošacení na úpravu zevnějšku).

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Jakým způsobem probíhá vyplácení příspěvku podle § 80 zákona o obcích? Příspěvek se proplácí v hotovosti, nebo poskytovateli služby?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Starosta odmítl zveřejnit článek volebního hnutí, které neuspělo ve volbách do zastupitelstev v místním tisku. Jakým způsobem se může volební hnutí bránit?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.