MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání zveřejňování záměru uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí

Bylo nalezeno 137 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 91 až 100

Obec zveřejnila záměr na pronájem pozemku, jenž byl řádně 15 dní vyvěšen. Poslední nabídka byla ovšem podána až šestnáctý den. Byla tato nabídka podána řádně? Může být tento zájemce platně vybrán?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec chce na pozemcích ve vlastnictví obce vystavit bytové domy s byty určenými k dalšímu prodeji. Jelikož obec nemá dostatečné finanční prostředky, rozhodla se uzavřít smlouvu se stavebníkem, který domy vystaví a sám byty prodá, přičemž obec by prodala příslušné podíly na pozemcích pod stavbami přímo kupujícím jednotlivých bytů po dokončení výstavby. Jak má obec postupovat a jakou formou má vybrat stavebníka?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může starosta obce, kde není zřizována rada, uzavřít nájemní smlouvu a stanovit výši nájemného bez souhlasu zastupitelstva?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Organizace nechce obci vrátit zálohu za ozdravný pobyt, který se neuskutečnil z důvodu opatření spojeného s pandemií COVID – 19. Organizace se nyní dožaduje uzavření dodatku k již uzavřené smlouvě, že tato záloha propadá ve prospěch organizace jako odstupné. Jak má obec nyní postupovat? Musí dodatek ke smlouvě uzavřít?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec uzavřela v roce 1991 smlouvu o nájmu nebytových prostor dle zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, v tehdy účinném znění, s právnickou osobou. Výše citovaný zákon byl zrušen, právnická osoba změnila název (pod stejným IČO) a žádá obec o uzavření dodatku k nájemní smlouvě podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Jakým způsobem tento dodatek projednat ve vztahu k nakládání s majetkem obce?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec uzavřela se spolkem smlouvu o spolupráci podle § 1746 odst. 2 občanského zákoníku, jejímž předmětem je zajištění vzdělávání seniorů. Obec má spolku poskytnout prostory, základní technické vybavení, organizační součinnost, propagaci a také finanční příspěvek, který má být následně vyúčtován včetně doložení výdajů a případného vrácení nevyčerpaných prostředků.Může obec takový příspěvek poskytnout v rámci smlouvy o spolupráci podle občanského zákoníku, nebo by měla uzavřít veřejnoprávní smlouvu podle zákona č. 250/2000 Sb.? A jak má obec o tomto příspěvku účtovat, zejména pokud má být vyúčtován až v následujícím roce — jako o transferu, např. MD 471 / D 231, položka 5222, případně § 3900?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může obec uzavřené nájemní smlouvy v souladu s občanským zákoníkem nechat prodlužovat, nebo je vždy nutné zveřejnit záměr a schválit novou smlouvu či dodatek ke stávající smlouvě?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec buduje na své náklady novou kanalizaci. Je možné uzavřít smlouvy s občany o zřízení věcného břemene (služebnosti inženýrské sítě) bezúplatně? Nebo naopak jen úplatně, např. za symbolickou 1 Kč?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Je možné, aby starosta v průběhu čerpání dovolené uzavíral za obec smlouvy či jinak právně jednal (např. uzavřel smlouvu o dílo, podepsal protokol o předání stavby)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Jakým způsobem převést bezúplatně zřizovateli majetek příspěvkové organizace, který má ve svém vlastnictví? Musí být tento záměr vyvěšený na úřední desce? V daném případě se jedná o nepotřebný traktor. Musí zastupitelstvo obce schválit záměr i následnou smlouvu, nebo stačí jen záměr s tím, že starostovi ukládá uzavření této smlouvy?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.