MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání vyhrazená pravomoc zastupitelstva

Bylo nalezeno 139 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 131 až 139

Zastupitelstvo obce schválilo doslovné znění smlouvy o pronájmu pozemku, je v pravomoci rady obce tuto smlouvu před podpisem změnit?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Vyhradí-li si zastupitelstvo rozhodnutí v určité věci, bude mít nějaké účinky rozhodnutí rady v této věci, pokud otázka předtím spadala do její zbytkové pravomoci dle ustanovení § 102 odst. 3 zákona o obcích?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může rada obce dát starostovi pravomoc uzavírat určité typy smluv v čase, než se rada sejde?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec chce smluvně zřídit předkupní právo, které bude zavazovat obec, aby – bude-li chtít prodat (či jinak převést) pozemek ve svém vlastnictví - nabídla tento pozemek oprávněnému z předkupního práva. Je třeba k uzavření dané smlouvy předchozí schválení zastupitelstvem obce, nebo může smlouvu uzavřít starosta? Jedná se o obec, kde není volena rada.

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Kdo rozhoduje o zřízení vyhrazeného parkovacího místa v obci?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Zastupitelstvo obce usnesením pověřilo starostu k provádění rozpočtových opatření do výše 50.000 Kč v každém jednotlivém případě. Může zastupitelstvo i po účinnosti tohoto usnesení přijímat rozpočtová opatření, která jsou v jednotlivé položce nižší než 50.000 Kč, nebo to potom pokaždé musí udělat starosta?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Do pravomoci kterého orgánu obce patří schválit smlouvu o dílo, která se týká výsadby stromů na obecním pozemku? Jedná se o movitou, nebo nemovitou věc?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může si zastupitelstvo obce vyhradit schvalování směrnic či jiných vnitřních dokumentů (např. těch, jejichž přijetí je svěřeno tajemníkovi)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Dle vyhlášky č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích platí, že plán financování obnovy vodovodů a kanalizací schvaluje statutární orgán vlastníka. Je v případě obce statutárním orgánem zastupitelstvo, nebo se jedná o tzv. zbytkovou pravomoc rady obce?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.