MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání transfer

Bylo nalezeno 25 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 21 až 25

Obec uzavřela se spolkem smlouvu o spolupráci podle § 1746 odst. 2 občanského zákoníku, jejímž předmětem je zajištění vzdělávání seniorů. Obec má spolku poskytnout prostory, základní technické vybavení, organizační součinnost, propagaci a také finanční příspěvek, který má být následně vyúčtován včetně doložení výdajů a případného vrácení nevyčerpaných prostředků.Může obec takový příspěvek poskytnout v rámci smlouvy o spolupráci podle občanského zákoníku, nebo by měla uzavřít veřejnoprávní smlouvu podle zákona č. 250/2000 Sb.? A jak má obec o tomto příspěvku účtovat, zejména pokud má být vyúčtován až v následujícím roce — jako o transferu, např. MD 471 / D 231, položka 5222, případně § 3900?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Jak zaúčtovat finanční dar pro věznici?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V obci jsem měli společenskou akci, vybrali jsme dobrovolné vstupné a také dostali dar. Na pořádání akce nám vznikly velké náklady, které jsme měli ošetřeny v položce rozpočtem na kulturu. Zaúčtovali jsme vše na 3399 5169, výdaje i příjmy mínusem. Byl tento postup správný?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Do doby dokončení vlastních prostor obce jsme ubytovali ukrajinské uprchlíky ve sportovní ubytovně. Jakým způsobem máme zaúčtovat úhradu za ubytování? Jde o věcný nebo peněžní dar?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V rámci kontroly naší příspěvkové organizace bylo kontrolou inventurních soupisů zjištěno, že inventurní soupis k účtu 384-Výnosy příštích období k 31.12.2023 a k 31.12.2024 vykazoval na analytickém účtu 384 100-Výnosy příštích období-transfery ÚSC částku 405.000,00 Kč. Dle přiložené poznámky se jedná o ušetřené peníze na provoz od zřizovatele v roce 2012-2017. Prověřením platných předpisů za roky 2012-2017 bylo konstatováno, že nespotřebovaný provozní příspěvek měl být promítnut do výsledku hospodaření a následně do fondů školy, popř. měl být vrácen zřizovateli. Je tato úvaha správná? Jak by měla škola a zřizovatel tuto situaci vyřešit?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.