MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání právo zastupitele vznášet dotazy, podněty a připomínky

Bylo nalezeno 26 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 11 až 20

Občan obce poslal dotaz na starostu a další představitele obce v oblasti nepovoleného podnikání jedné firmy na území obce. Přes dvě urgence stále nedostal žádnou odpověď. Existují nějaké lhůty, do kdy musí představitelé obce odpovědět?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Na základní škole, jejímž zřizovatelem je obec, dochází k personálním problémům vyvolávaným ze strany ředitele. Jaké jsou možnosti obrany opozičního zastupitele obce, který je zároveň ve školské radě této základní školy?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Zastupitel obce provedl v souvislosti se změnou stravování na základní škole v jídelně kontrolu, aniž měl jakékoliv pověření. Je to v souladu se zákonem?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Musí obec odpovídat na každý dotaz (výzvu) nějaké osoby?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Jaký je vztah mezi písmenem f) (právo požadovat projednání určité záležitosti v oblasti samostatné působnosti) a písmenem g) (právo podávat orgánům obce návrhy, připomínky a podněty) § 16 odst. 2 zákona o obcích?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Pokud občan podá stížnost na zastupitelstvo jako celek (stěžovatel si stěžuje na to, že zastupitelstvo dle jeho názoru nekonalo, když konat mělo a nepodalo určitou žalobu), kdo je oprávněn o této stížnosti rozhodovat? Jaký je správný postup při řešení takové stížnosti?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Pokud mají občané možnost posílat své připomínky k návrhu nového územního plánu, musí na ně obec odpovídat?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V jaké lhůtě je nutno poskytnout zastupiteli odpověď na dotaz, připomínku či podnět vznesené na radu obce nebo její jednotlivé členy, na předsedy výborů, na statutární orgány právnických osob, jejichž zakladatelem je obec, nebo na vedoucí příspěvkových organizací a organizačních složek, které obec založila nebo zřídila?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může se občan sousední obce, který v naší obci vlastní pozemek, vyjadřovat na zasedání zastupitelstva obce?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Je platný územní plán obce, když nedošlo k jeho veřejnému projednání? První a poslední zmínka je jen oznámení veřejnou vyhláškou o vydání územního plánu a vyvěšení na úřední desce.

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.