MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání obecní úřad

Bylo nalezeno 633 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 41 až 50

Dle ustanovení § 110 odst. 4 písm. e) zákona o obcích vydává spisový a skartační řád tajemník obecního úřadu, nevydává-li jej rada obce. Postačí, když spisový řád schválí a vydá tajemník obecního úřadu, nebo je nutné jej schválit radou obce?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Zaměstnankyně obce má uzavřenu pracovní smlouvu s obecním úřadem a nikoliv s obcí. Je daná pracovní smlouva neplatná? Neměla by být uzavřena smlouva znovu, pokud je v dané smlouvě uvedena pozice „odborná administrativní pracovnice“, ačkoliv je dle vnitřní směrnice tato zaměstnankyně zařazena do vyšší platové třídy „ekonom obce“?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Kdy je možné odvolat předsedu kontrolního výboru s odůvodněním, že se jedná o osobu zabezpečující rozpočtové a účetní práce na obecním úřadu (srov. § 119 odst. 1 zákona o obcích)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může vedoucí kanceláře starosty (zaměstnanec obecního úřadu), který nemá žádné odbory, zastávat funkci neuvolněného člena zastupitelstva téže obce?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Který orgán a jakým způsobem stanovuje maximální počet zaměstnanců zařazených do obecního úřadu?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V čí pravomoci je stanovení organizační struktury obecního úřadu, který orgán schvaluje jeho podobu? Tzn., jaké budou odbory, kolik budou mít zaměstnanců, kdo jmenuje do funkce nové vedoucí odborů apod.

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může být úředník stavebního úřadu z obce s pověřeným obecním úřadem zastupitelem v obci, která spadá do stejného správního obvodu?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Může obecní úřad povolit pokácení zdravého stromu?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec připravuje výměnu střešní krytiny na objektu obecního úřadu. Obecní úřad je z pohledu DPH využíván jak pro aktivity, které nejsou předmětem DPH, tak i pro ekonomickou činnost (je zde pronajat jeden byt, funguje zde také Pošta partner a z úřadu je také realizována ekonomická činnost obce – výběr stočného, …). Měli bychom sjednat opravu v normálním režimu DPH, nebo má být aplikován režim přenesené daňové povinnosti?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.