MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání nájem nebytových prostor

Bylo nalezeno 65 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 51 až 60

Obec uzavírá nájemní smlouvu s poskytovatelem bezdrátového internetu. Předmětem smlouvy je poskytnutí části střechy pro umístění antény a dále možnost využití části podkrovního prostoru pro umístění souvisejícího zařízení (náhradní zdroj elektro apod.). V nájemném je také zahrnuta spotřeba elektrické energie. Je možné toto nájemné účtovat jako osvobozené od DPH a vykazovat ho na ř. 50 přiznání k dani?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec pronajímá byt a součástí nájemní smlouvy je také právo využití parkovacího stání v suterénu bytového domu, ve kterém se byt nachází. Musíme účtovat odděleně nájem bytu (osvobozeno od DPH) a nájem parkovacího stání (DPH 21 %)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec má ve svém vlastnictví dřevěné prodejní stánky, umístěné v prostoru náměstí. Pokud je chce předat do dočasného užívání, jedná se o pronájem, nebo pacht?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec uzavřela se spolkem smlouvu o spolupráci podle § 1746 odst. 2 občanského zákoníku, jejímž předmětem je zajištění vzdělávání seniorů. Obec má spolku poskytnout prostory, základní technické vybavení, organizační součinnost, propagaci a také finanční příspěvek, který má být následně vyúčtován včetně doložení výdajů a případného vrácení nevyčerpaných prostředků.Může obec takový příspěvek poskytnout v rámci smlouvy o spolupráci podle občanského zákoníku, nebo by měla uzavřít veřejnoprávní smlouvu podle zákona č. 250/2000 Sb.? A jak má obec o tomto příspěvku účtovat, zejména pokud má být vyúčtován až v následujícím roce — jako o transferu, např. MD 471 / D 231, položka 5222, případně § 3900?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Jak prominout dluh na nájemném (pachtovném) nebytových prostor (prostor určených k podnikání)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec je plátce DPH. Vlastní budovu, kde chce z objektu vybudovat prostory pro poskytování stravovacích a ubytovacích služeb v rámci kongresové turistiky a jiných rekreačních účelů. V tuto chvíli není jisté, zda po vybudování bude sama obec v tomto objektu činnosti provozovat, nebo zda prostory pronajme někomu jinému. Jak to bude s odpočty DPH, pokud by obec dané činnosti sama provozovala, nebo pokud by prostory byly pronajímány plátci DPH či osobě, která není plátcem DPH?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Nájemce nebytových prostor „mění statut“ z osoby fyzické (MUDr. XY) na osobu právnickou (MUDr. XY s.r.o.). Je třeba v takovém případě znovu zveřejňovat záměr pronájmu včetně příslušného rozhodování rady, nebo stačí změnu provést dodatkem ke stávající smlouvě?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Je třeba zveřejňovat záměr i v případě krátkodobé nájemní smlouvy či smlouvy o výpůjčce? Typicky se jedná o situace, kdy je obecní sokolovna pronajímána na několik dnů za účelem konání plesu či pro sportovní aktivity konané několik hodin týdně po dobu školního roku.

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Nájemce má uzavřenou nájemní smlouvu na dobu neurčitou podle předchozího občanského zákoníku (zákona č. 40/1964 Sb). Zde je uvedeno, že v případě nezaplacení 3 měsíčních nájmů může být podána výpověď z nájmu. Nájemce dluží na nájemném za čtyři měsíce, proto byl písemně vyzván k zaplacení dlužného nájemného. Může být v případě nesplnění podána výpověď okamžitě nebo plyne výpovědní lhůta?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.