MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání lhůta

Bylo nalezeno 317 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 151 až 160

Má uvolněný starosta nárok na omluvení své nepřítomnosti v práci po dobu ošetřování jiného člena domácnosti? Jedná se o péči o manželku žijící ve společné domácnosti. V případě, že nárok má, kolik dnů může být v práci nepřítomen?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Dle § 292 občanského zákoníku se má ve lhůtě nejméně 30 dnů před konáním zasedání členské schůze zpřístupnit zpráva statutárního orgánu spolku vysvětlující hospodářské a právní důvody a důsledky rozdělení (obsahující mj. výkaz majetku a závazků rozdělovaného spolku). Měl by spolek přerušit svou činnost, aby tento výkaz byl aktuální?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

U základní školy zřizované obcí je v budoucnu plánováno její zrušení. Ředitel odstoupil ze své funkce před rokem a v současné době vykonává činnosti ředitele zaměstnanec školy, který má zastupování ředitele upraveno v pracovní smlouvě. Ovšem nevede si příliš dobře a inspekční činnost příslušných státních orgánů konstatuje vážná pochybení. Jak tuto situaci řešit? Může obec pověřit řízením školy jiného zaměstnance?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V případě, kdy žadatel žádá o poskytnutí informace o pracovní době a výše částek za práci vykonanou pro obec v rámci dohody o provedení práce (sekání trávy, kterou vykonává občan obce), musí obec této žádosti vyhovět?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Na ustavujícím zasedání zastupitelstva obce dne 30. 10. byl zvolen nový uvolněný místostarosta. K výkonu funkce (na úřad) nastoupil až 5. 11., do této doby vykonával práci v pracovním poměru pro svého stávajícího zaměstnavatele. Má tato skutečnost vliv na odměnu za výkon veřejné funkce, příp. dochází ke krácení odměny?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec uzavřela nájemní smlouvu na nebytový prostor na dobu určitou pěti let a nyní by tuto smlouvu chtěla uzavřením dodatku prodloužit. Musí obec opět zveřejnit záměr pronájmu tohoto prostoru? Je možné odůvodnit pronájem stejnému nájemci?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Ředitelka mateřské školy nebyla odvolána, přičemž ani nebyl vyhlášen konkurs na místo ředitele mateřské školy, tudíž předpokládáme, že pokračuje ve funkci. Další funkční období je na dobu 6 let, nebo na dobu neurčitou?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Do jaké doby musí člen zastupitelstva obce, odstoupí-li z funkce podat majetkové přiznání?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Kdo rozhoduje o tom, zda škola zůstane v době stávky otevřena a zachová provoz, či nikoli?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Jak postupovat v případě, kdy obec vypravila sociální pohřeb, ovšem po dědici (který má opatrovníka) prakticky nelze pohledávku vymáhat, protože jeho příjmy stačí pouze na náklady spojené s pobytem v celoročním pobytovém zařízení? V dědickém řízení syn zdědil pozemek, který je v současné době neprodejný, neboť zbývající dva spoluvlastníci jsou mrtví a projednání dědictví po těchto osobách je teprve v řízení. Opatrovník dědice obec požádal, aby počkala na úhradu pohledávky, protože forma splátkového kalendáře není možná.

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.