MENU
Nápověda
V databázi máme 3 618 zodpovězených dotazů

Výsledky vyhledávání Příspěvky

Bylo nalezeno 120 dotazů s odpovědí. Zobrazuji dotazy 21 až 30

Obec uzavřela se spolkem smlouvu o spolupráci podle § 1746 odst. 2 občanského zákoníku, jejímž předmětem je zajištění vzdělávání seniorů. Obec má spolku poskytnout prostory, základní technické vybavení, organizační součinnost, propagaci a také finanční příspěvek, který má být následně vyúčtován včetně doložení výdajů a případného vrácení nevyčerpaných prostředků.Může obec takový příspěvek poskytnout v rámci smlouvy o spolupráci podle občanského zákoníku, nebo by měla uzavřít veřejnoprávní smlouvu podle zákona č. 250/2000 Sb.? A jak má obec o tomto příspěvku účtovat, zejména pokud má být vyúčtován až v následujícím roce — jako o transferu, např. MD 471 / D 231, položka 5222, případně § 3900?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec chce poskytnout finanční příspěvek místnímu sboru dobrovolných hasičů. Musí se jednat o dotaci? A jak má být taková žádost formulována?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

V obci je budována splašková kanalizace. Na projekt byla podána žádost o dotaci s podmínkou napojení co největšího počtu obyvatel. Aby se tohoto dosáhlo, zastupitelstvo schválilo příspěvek jednotlivým vlastníkům rodinných domů na dokumentaci stavby v plné výši a na kanalizační přípojky tak, že vlastník zaplatí do 10 m délky přípojky a zbytek obec. Přípojky jsou různě dlouhé, takže příspěvek obce jednotlivým vlastníkům bude různý. Je tento postup v souladu se zákonem?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Počítají se úhrady členských příspěvků zapsaného spolku do obratu, aby se tento spolek stal plátcem DPH? Co vše lze do obratu zahrnout?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Místní sportovní oddíl žádá obec o příspěvek na sportovní činnost mládeže. Může obec tento příspěvek poskytnout?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Starosta obce po svém zvolení do funkce vydal směrnici týkající se péče o zastupitele obce, aniž by tato byla projednána či schválena zastupitelstvem. Je takový postup, kdy starosta obce čerpá na základě této směrnice benefity (příspěvky na rekreaci, na lázeňskou péči, vstupné aj.) v souladu se zákonem?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Musí příspěvková organizace aktualizovat svůj rozpočet, jestliže došlo ze strany zřizovatele k navýšení příspěvku?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Je možné poskytovat uvolněným zastupitelům příspěvky dle § 80 zákona o obcích (příspěvky na reprezentaci, vzdělání, stravování, penzijní připojištění atd.) na základě schválené kolektivní smlouvy mezi obcí a odborovou organizací jako zaměstnancům obce?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Příspěvková organizace města požaduje, aby jí město uložilo povinnost odměňovat zaměstnance dle pravidel pro platy. Náklady na platy ale nejsou plně zabezpečovány z příspěvku poskytovaného z rozpočtu zřizovatele. Může město příspěvkové organizaci takovou povinnost uložit, případně jakým způsobem?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.

Obec prodala pozemky zájemcům o stavební parcely, přičemž kupující uhradili kupní cenu pozemku a zároveň příspěvek na vybudování veřejné infrastruktury (plyn, vodovod, místní komunikace, osvětlení…). Tyto příspěvky pokryly částečnou úhradu stavby infrastruktury, zbytek hradila obec jako investor. V sousedství zmíněných nemovitostí se nachází pozemek v soukromém vlastnictví mimo dosah komunikací a inženýrských sítí. Vlastník této nemovitosti se rozhodl využít nově zbudované infrastruktury a prodat stavební místa za cenu mnohonásobně vyšší oproti obci, ačkoliv se na výstavbě infrastruktury (a tím zhodnocení svého pozemku) nepodílel. Může obec rovněž požadovat po kupcích (nových majitelích) příspěvek na vybudování inženýrských sítí? Může těmto osobám obec znemožnit napojení na sítě, které jsou v jejím vlastnictví (vodovod, kanalizace)?

Pro zobrazení odpovědi se prosím přihlaste. Pokud nemáte přihlašovací údaje, registrujte se.